Storyboard og manuskript
Til »Lets Play a Story« og »Lets Play a Story – Fairytales« har vi to ark til download. Du kan bruge appen uden, men hvis dine elever har brug for mere stilladsering, så vil vi anbefale, at bruge de to ekstra ark: “Udfyldningsmanuskript” og “storyboard”.
Til Lets Play a Story og Lets Play a Story - Fairytales har vi to ark til download. Du kan bruge appen uden, men hvis dine elever har brug for mere stilladsering, så vil vi anbefale, at bruge de to ekstra ark: “Udfyldningsmanuskript” og “storyboard”.
Nogle elever vil gerne meget hurtigt i gang med at lave film, men får så måske lavet noget, som ikke er særlig gennemarbejdet. Det kan være rigtig godt i den indledende fase, hvor eleverne skal lære appen at kende, men senere vil man gerne have et mere gennemarbejdet produkt. Her anbefaler vi udfyldningsmanuskriptet til de elever, der har rigtig svært ved at skrive deres historie og storyboardet til de elever, der skøjter lidt for hurtigt hen over opgaven. Begge ark hjælper eleverne med at bryde historien ned i mindre dele, og på den måde gøre den mere overskuelig for dem. Det hjælper også med at vide, hvornår det er en god ide at pause optagelsen, trække vejret og få overblik over den næste scene.
Udfyldningsmanuskripet er godt til elever, der kan have svært ved at komme i gang med at skrive deres historie ned eller har brug for hjælp til genfortælling af et af eventyrene eller fablerne. Her er sætningerne startet for eleven, som så skal skrive videre på de enkelte sætninger.
Storyboardet er en hjælp til eleverne, hvis de har svært ved at huske deres historie eller hvis en elev er mere visuel og har brug for de små tegninger til at fortælle historien. Det er også et godt værktøj, hvis du arbejder med opbygning af film og scener og vil gøre mere ud af filmanalysen eller vil arbejde med filmtekniske virkemidler.
Appen er et godt fortælleværktøj, men nogle gange, kan det være rart, både for dig som underviser og for eleverne, at have haft historien igennem fingrene på en mere fysisk måde. Det er let at differentiere med storyboardet - nogle elever bruger lang tid på det, andre vil gerne have det hurtigt overstået, så de kan komme til at lege med historien inde i appen. Pas på eleverne ikke ender med at bruge for meget tid på at tegne meget flotte og detaljerede tegninger i storyboardet. Se videoen med eleverne, så de ved hvordan storyboardet kan bruges som hjælp til at fortælle historien.
Ud over læringsvideoerne, som du kan finde inde på hovedsiderne til de to apps finder du nedenfor en ekstra film med 5 gode råd til når du og dine elever skal bruge appen. Den kan ligesom de andre film bruges direkte i undervisningen. Appsene begge er nemme at gå til, men for at opnå de bedste resultater, anbefaler vi, at du ser videoen med dine elever.
Hvis du mangler mere inspiration kan du også bruge facebooksiden https://www.facebook.com/LetsPlayaStory.
Her vil der også være hjælp at hente, hvis du støder på et problem med appen.
God fortællelyst.