Mis med de blå øjne

Hjælp Mis med at finde landet med de mange mus i dette søde og finurlige spil.

Mis med de blå øjne er et sjovt og kreativt spil til børn og deres voksne, hvor spilleren inviteres ind i Egon Mathiesens klassiske fortælling om missen med de blå øjne, der har svært ved at blive accepteret, fordi den ikke er som alle de andre.

 

Mis med de blå øjne er et godt eksempel på, hvordan en fantastisk fortælling næsten kan blive endnu bedre, når du selv får lov til at lege og fortælle med. For den historie du fortæller selv, er den du husker allerbedst.

Spillet bygger på Egon Mathiesens modernistiske mesterværk af samme navn, der er en klassiker i dansk børnelitteratur og mere relevant end nogensinde.

 

“Historien om missen med de blå øjne er nemlig intet mindre end et tolerancemanifest og en symbolsk historie om forholdet mellem en magtfuld majoritet og en magtesløs minoritet. Den blåøjede [og dermed naive] kat bliver ikke accepteret af de andre katte, fordi den ikke har gule øjne, som de har. Men da den blåøjede mis finder frem til landet med de mange mus, indser de andre, at han alligevel er som dem – blot anderledes.”

 

Mis med de blå øjne findes til iOS og android på dansk og engelsk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Udviklet i samarbejde med Gyldendal og med støtte fra